Logo De Ijzeren Man
Nederlands
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Niels Bax

 

Het jaar 2010 is voor mij een jaar geweest, waarin de gebeurtenissen vergaande verandering met zich meebrachten. 

Na 9 jaar dienstverband bij de familie Gordijn ben ik sinds 1 april 2010 volledig zelfstandig en run ik samen met Björn van Kessel Hengstenhouderij De IJzeren Man BV. De dagelijkse werkzaamheden binnen ons bedrijf zijn gericht op de hengstenhouderij, de dressuursport en de verkoop van sportpaarden, waarbij ik mij voornamelijk bezig houd met de training van de paarden.

Ik ga ervoor dat het jaar 2011 voor mij weer veel wedstrijden in de dressuursport zal betekenen, waarbij mijn paarden een goede progressie kunnen maken op niveau. En me hierdoor te kwalificeren voor kampioenschappen en daar een zo goed als mogelijke prestatie neer te zetten.

Momenteel heb ik de beschikking over een aantal zeer fijne dressuurpaarden en mag ik mijzelf gelukkig prijzen, dat een aanzienlijk aantal motiverende paardeneigenaren in mij geloven en hun paarden bij mij in africhting hebben gezet. Deze paarden zal ik in de nabije toekomst dan ook op regionaal en nationaal niveau gaan uitbrengen in de sport.    

Daarnaast wil ik me nog meer gaan richten op het trainen van jonge dressuurpaarden voor de PAVO-cup en andere jonge paardencompetities. De vorderingen bij het trainen van jonge paarden is vaak zo groot, dat dit veel voldoening en inspiratie geeft in je werk. Hierdoor blijf je als ruiter scherp en gemotiveerd. Wat ik dan weer goed toe kan passen op het africhten en perfectioneren van de op hoger niveau afgerichte paarden.

Door jaren in dienstverband te hebben gewerkt, ben ik me er erg van bewust dat de verkoop van paarden een onderdeel van het bedrijf is. Maar mijn uitgangspunt blijft om een paard goed te trainen voor de wedstrijden en van daaruit een geschikte gegadigde te vinden die een fijne combinatie vormt met het paard.

Naast de africhting van dressuurpaarden houd ik me bezig met de training van een groot aantal dressuurruiters en -amazones, die evenals ik ambitieus zijn in de dressuursport. Hierbij is mijn streefpunt om een ruiter het gevoel van paardrijden bij te brengen en dit te gebruiken voor de perfectionering van zowel ruiter als paard in de ring. Het niveau van de combinatie maakt dan niet uit; of dit nu een beginnende wedstrijdruiter of een ruiter op nationaal niveau is. Zo heb ik afgelopen jaar een aantal combinaties begeleid die zich door een perfecte gedurfde proef neer te zetten meerdere kampioenstitels binnen wisten te slepen. Dit zijn van die momenten, waar je als instructeur voor gaat.

 

Het mooiste aan mijn sport vind ik....

De voldoening en inspiratie die ik ondervind bij het trainen van jonge paarden. Hun vorderingen houden mij scherp en gemotiveerd...